BEWEEG NU! 

MEER bewegen is goed. GOED en BEWUST bewegen is beter!

Poep en plasproblemen bij kinderen


Weet je:

- Wat kinderen dagelijks moeten drinken?
- Wat kinderen dagelijks moeten eten? 
- Hoe vaak kinderen per dag moeten plassen?
- Hoe vaak kinderen per week moeten poepen?
- Hoe kinderen op de wc moeten zitten?
- Wat u kunt doen aan plas en poep problemen?

Bij de meeste kinderen levert plassen en poepen geen problemen op. Zij worden normaal zindelijk en kunnen zich prima aanpassen aan de structuur van hun dagelijks leven en die op school. Echter is ook aangetoond dat zeker 10% van de kinderen problemen ervaren met plassen en poepen en regelmatig op buikpijn klagen.

Heeft je kind één van onderstaande klachten, neem dan zeker contact op:

- Natte plekken in het ondergoed
- In de broek plassen overdag
- Heel vaak of weinig plassen [normaal 5-7 maal]
- Net te laat bij de w.c. zijn
- Bedplassen
- Moeizame ontlasting, verstopping
- Buikpijn
- Ontlasting vegen in de broek
- Pijnlijke ontlasting
- Regelmatige blaasontsteking


Tenslotte zeggen we niet voor niets: jong geleerd is oud gedaan, maar wie op jonge leeftijd goed leert plassen en poepen heeft daar zijn hele leven plezier van. Goed in je vel zitten, door gezond eet, drink en toiletgedrag, bevordert je gezondheid en je leerprestaties.

Als bekkentherapeut ben ik opgeleid om het kind op speelse wijze te leren voelen waar de bekkenbodemspieren zich bevinden en hoe het kind daarover controle kan krijgen. Ook bij bedplassen zal ik samen met het kind werken aan een goede bekkenbodemfunctie alvorens er gewerkt kan worden aan het op tijd wakker worden. Soms gaat dit samen met plaswekkertraining. 

Kinderen worden meestal verwezen door kinderartsen en huisartsen. Heb je een verwijzing voor je kind en kom je voor de eerste keer dan vindt er altijd eerst een uitgebreid intake-gesprek plaats met de ouder en het kind. Er wordt uitgelegd wat de behandeling zal gaan worden en welke ondersteuning de ouders in de thuissituatie kunnen bieden.

De behandeling van kinderen tot 18 jaar worden vergoed uit de basisverzekering.

Ervaring: "Het is fijn dat alles gericht was op kinderen qua niveau en dat mijn dochter heel individueel benaderd werd. Haar tempo werd gevolgd want in het begin vond ze het best moeilijk en moeilijk om over te praten. Voor mij dus ook een goede bewustwording om ook haar tempo te gaan volgen. Hierdoor was het geen "groot probleem" en werd het niet erger gemaakt dan het was. Er werd normaal met alles omgegaan terwijl het een gevoelig onderwerp is. Je aanpak vond ik heel fijn. De therapie heeft veel inzicht gegeven en vooral de bewustwording sprong eruit. Ze leerde hoe ze het beste kan plassen, hoe aandrang aanvoelt, hoe ze die herkent en wat ze dan moet doen. Ze leerde hoe het komt dat ze druppelt. En hoe ze dat kan verhelpen. Je benaderingswijze is heel prettig. Het was een pittig traject maar ik ben blij dat we het gevolgd hebben. Er is niks dat ik of mijn dochter niet prettig vonden! Bedankt voor alles! We zijn blij dat we bij jou terecht zijn gekomen. Je liet ons in onze waarde, niks was gek."

Nieuwsberichten:


Nieuwsbericht:

12 februari 2016 RTL nieuws - poepproblemen bij kinderen, ga eerder naar de dokter!

 Informatiefilmpjes poepen


Huisje, Boompje, Beestje: poepen (en plassen)


Atrium Heerlen - informatie video over obstipatie


Pipo vrachtwagens: normaal (kunnen) poepen


Pipo obstipatie vrachtwagen (obstipatie en soiling)

Informatiefilmpjes plassen


Het Zandkasteel: plassen en wassen


Informatieboekjes


Het rottige buiken boekje


Informatieboekje plassen en poepen


Plas en Pienter - informatieboekje plassen

kleurplaten

poepfabriek - meisje

poepfabriek - jongen

plasfabriek - meisje

plasfabriek - jongen


Drinken


ToilethoudingInteressante links

Deel deze pagina: